Tehostettu palveluasuminen

Kettumäen palvelukeskuksessa on 16  ryhmäkotiasuntoa, joissa asukkaat kykenevät ohjattuna ja autettuna selviytymään päivittäisistä toiminnoistaan. Asukkaat tarvitsevat enemmän hoivaa ja hoitoa joten henkilökunta on paikalla ympärivuorokauden. Jokaisella asukkaalla on oma huone, jossa on WC ja suihkutila. Huoneen asukkaat sisustavat omien tarpeiden mukaisesti, asunnoissa on valmiina sähkökäyttöinen hoitosänky. Asunnoista kaksi soveltuu pariskunnille. Ryhmäkodissa on yhteinen tupakeittiö ruokailu- ja oleskelutiloineen.

Asuntojen koot vaihtelevat 23-35 neliömetrin välillä.  Asukkaat maksavat kuukausittain vuokran 417 – 569 euroa, sähkön 15 euroa ja vesimaksun 10 euroa. Vuokraan on mahdollisuus saada KELAn myöntämää asumistukea. Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä (Kymsote) määrittää ja perii palvelumaksun. Palvelumaksuun voi myös saada KELAn myöntämää hoitotukea. Asukkaan on huolehdittava itse esim. lääke- ja lääkärikuluista, jne.

Ateriamaksu on kuukaudessa 441 euroa.

Asukkaat voivat halutessaan osallistua ryhmäkodissa torstaisin päiväkeskusohjaajan järjestämään viriketoimintaan.  Myös henkilökunta järjestää viriketuokioita.

Palvelukeskuksen tiloissa on saatavilla myös fysioterapia-, parturi- ja jalkahoitopalveluja. Nämä palvelut ovat maksullisia.

Tehostettuun palveluasumiseen voi myös hakeutua Kymsoten myöntämällä palvelusetelillä tai itsemaksavana asiakkaana. Yhdistys perii vuorokausimaksuna 110 euroa, ateriamaksun ja vuokran kulukorvauksineen.

Kymsoten asumispalveluohjauksen yksikkö käsittelee hakemukset ryhmäkotiasuntoihin, tästä tarkemmin osoitteessa: https://www.kymenlaaksonopastin.fi/

Palvelukuvaus (pdf)

Omavalvonta ryhmäkoti 2019 (pdf)