Ympärivuorokautinen palveluasuminen

Ympärivuorokautinen palveluasuminen

Kettumäen palvelukeskuksessa on 16 ympärivuorokautisen palveluasumisen asuntoa, jotka ovat kooltaan 23 m2 – 35 m2. Jokaisessa asunnossa on oma WC ja suihkutila sekä sähkökäyttöinen hoitosänky. Asunnoista kaksi soveltuu pariskunnille. Asukkaat saavat hoivaa ja hoitoa ympärivuorokautisesti.

Asukkaat maksavat kuukausittain vuokran ja ateriat. Vuokraan on mahdollisuus saada Kelan myöntämää tulosidonnaista asumistukea. Kymenlaakson hyvinvointialue määrittää ja perii hoivapalvelumaksun, johon on mahdollisuus saada Kelan myöntämää hoitotukea. Asukkaat maksavat itse esim. lääke- ja hammaslääkärikulut sekä henkilökohtaiseen hygienianhoitoon liittyvät tarvikkeet.

Asukkaat voivat halutessaan osallistua sekä palveluohjaajan että henkilökunnan järjestämään harrastus- ja kulttuuritoimintaan. Palvelukeskuksen tiloissa on saatavilla fysioterapia-, parturi- ja jalkahoitopalveluja, jotka ovat maksullisia.

Ympärivuorokautiseen palveluasumiseen voi myös hakeutua Kymenlaakson hyvinvointialueen myöntämällä palvelusetelillä tai itse maksaen. Yhdistys perii hoivapalvelu- ja ateriamaksun.

Kymenlaakson hyvinvointialueen asumispalveluohjauksen yksikkö käsittelee hakemukset ryhmäkotiasuntoihin, tästä tarkemmin osoitteessa: https://kymenhva.fi/ikaantyneet/ikaantyneiden-asuminen/

Palvelukuvaus (pdf)

Omavalvonta ryhmäkoti 2023 (pdf)