Tehostettu palveluasuminen

Tehostettu palveluasuminen

Kettumäen palvelukeskuksessa on 16 tehostetun palveluasumisen asuntoa, jotka ovat kooltaan 23 m2 – 35 m2. Jokaisessa asunnossa on oma WC ja suihkutila sekä sähkökäyttöinen hoitosänky. Asunnoista kaksi soveltuu pariskunnille. Asukkaat saavat hoivaa ja hoitoa ympärivuorokautisesti.

Asukkaat maksavat kuukausittain vuokran ja ateriat. Vuokraan on mahdollisuus saada Kelan myöntämää tulosidonnaista asumistukea. Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelut kuntayhtymä (Kymsote) määrittää ja perii hoivapalvelumaksun, johon on mahdollisuus saada Kelan myöntämää hoitotukea. Asukkaat maksavat itse esim. lääke- ja hammaslääkärikulut sekä henkilökohtaiseen hygienianhoitoon liittyvät tarvikkeet.

Asukkaat voivat halutessaan osallistua sekä päiväkeskusohjaajan että henkilökunnan järjestämään viriketoimintaan. Palvelukeskuksen tiloissa on saatavilla fysioterapia-, parturi- ja jalkahoitopalveluja, jotka ovat maksullisia.

Tehostettuun palveluasumiseen voi myös hakeutua Kymsoten myöntämällä palvelusetelillä tai itse maksaen. Yhdistys perii hoivapalvelu- ja ateriamaksun.

Kymsoten asumispalveluohjauksen yksikkö käsittelee hakemukset ryhmäkotiasuntoihin, tästä tarkemmin osoitteessa: https://www.kymenlaaksonopastin.fi/

Palvelukuvaus (pdf)

Omavalvonta ryhmäkoti 2019 (pdf)