Yhteisöllinen asuminen

Yhteisöllinen asuminen

Kettumäen palvelukeskuksessa on 23 palveluasuntoa, jotka ovat kooltaan 38 m2 – 53 m2. Asunnot on tarkoitettu ikäihmisille, jotka eivät enää selviydy omassa kodissaan kotihoidon ja tukipalveluiden turvin. Asukkaaksi voi hakeutua joko palvelusetelillä tai itse maksaen. Palvelusetelin myöntää Kymenlaakson hyvinvointialueen asiakasohjaaja. Palveluseteli sisältää hoivan ja hoidon ja sen lisäksi asukas maksaa hoivan omavastuuosuuden, vuokran, turvapuhelinpalvelut, ateriat ja tukipalvelut (siivous, pyykkihuolto).

Yhteisöllisessä asumisessa ei ole yöaikaista hoivaa, mutta tarvittaessa Kymenlaakson hyvinvointialueen asiakasohjaaja myöntää sen. Henkilökunta on paikalla klo 7 -21.  Kaikissa asunnoissa on turvapuhelin. Asukkaalla on mahdollisuus saada Kelan myöntämää hoitotukea ja tulosidonnaista asumistukea. Asukas voi hyödyntää verotuksen kotitalousvähennystä kotona tehdyn työn osuudesta (siivous). Asukas maksaa itse esim. lääke- ja hammaslääkärikulut sekä käyttösähkön.

Asukkaalla on mahdollisuus osallistua palvelukeskuksessa järjestettävään päivätoimintaan. Palvelukeskuksen tiloissa on saatavilla fysioterapia-, parturi- ja jalkahoitopalveluja, jotka ovat maksullisia.

Lisätietoja antaa palveluohjaaja Jonna Saarela, puh. 040 716 4330 tai s-posti: palveluohjaaja@vhy.fi

Palvelutarpeen arvioinnin tekee Kymenlaakson hyvinvointialueen asiakasohjaus, puh. 040 483 1677.

Palvelukuvaus (pdf)

Palveluasuntohakemus (pdf)